OMSTARTSLÅN - Lån med sikkerhet i bolig

Vi viser deg fordelen med omstartslån og lån med sikkerhet i bolig.
Har du inkasso eller betalingsanmerkninger kan et omstartslån gi deg en ny start!

Omstartslån er et ganske nytt begrep som de ansatte i Mybank fant opp for kort tid siden. Begrepet har blitt veldig populært i det siste og omtales mye i media, hos banker og tilbydere av lån. Vi skal her forklarer deg enkelt hva dette lånet egentlig er.
Vi viser deg hvilke krav som stilles for å få ett slikt lån og du vil se hvilke fordeler det er med dette lånet. 
Ønsker du og søke om dette lånet så vil du også se hvordan du kan enkelt kan gå frem for å søke helt uten noen form for forpliktelser.

Hva er egentlig et omstartslån?

Selv om selve navnet omstartslån er nytt så er ikke selve lånetypen ny. Det er bare et nytt og finere navn på en ellers litt kjederlig lånetype.
Et omstartslån er egentlig helt det samme som et 
refinansieringslån med inkasso eller betalingsanmerkninger.
Omstartslån samler alle dine lån og inkasso inn i boliglånet.

 Les mer om omstartslån under lånetilbudene

TILBYDER

INFO / VILKÅR

VURDERING

SØK / RENTE

terningskast 6

Annonselenke
Eff. rente 6,65 %. 2 mill o/25år.
Kostnad: 2.033.291. Totalt: 4.033.291

terningskast 6

Annonselenke
Eff. rente 5,58%. 2 mill o/25år.
Kostnad: 1.659.238 Totalt: 3.659.238

tjenestetorget omstartslån refinansiering
terningskast 5

Annonselenke
Eff. rente 13,4%. 150.000 o/6år.
Kostnad: 64.361 Totalt: 214.361

terningskast 4

Annonselenke
Eff. rente 7,36%. 2.000.000 o/25år. Etabl.geb 20 000 Kostnad: 2.264.057 Totalt: 4.264.057

terningskast 3

Annonselenke
Eff. rente 6,65%. 2.000.000 o/25år. Kostnad: 2.033.291 Totalt: 4.033.291

Hva er meningen med dette lånet?

Denne lånetypen brukes til å refinansiere gjeld som du har pådratt deg. Det hender ofte at man tar opp flere lån samtidig. Selv om man har god økonomisk forståelse så kan det være ulike årsaker til at lånene blir vanskelig å håndtere. Det kan være at den økonomiske situasjonen kan ha endret seg fra da man tok opp lånene. Man kan da komme i den situasjonen at man begynner ligge bakpå med betalingene og pådrar seg inkasso og betalingsanmerkninger. Ved å refinansiere til et omstartslån med sikkerhet i bolig, så kan man få betalt ned gjelden man har så man blir kvitt alt av inkasso og alle betalingsanmerkningene. Dette lånet vil være den beste løsningen hvis man havner i en økonomisk knipe som gjør at man trenger å få en rask kontroll over den økonomiske situasjonen og eventuelt unngå tvangssalg av boligen.

Hvem kan søke om dette lånet?

For å kunne ta opp ett omstartslån så må man kunne stille en sikkerhet for lånet. Dette gjøres i form av at lånetaker må eie en bolig eller ha en kausjonist som kan stille sikkerhet sammens med deg. Du vil da kunne samle og refinansiere alle dine lån og gjeld inn i boliglånet ditt. Man må være over 18 år for å kunne ta opp ett slikt lån. Dette gjelder også andre lån.

Hvor mye kan man låne? 

Lånebeløpet avhenger av din egen økonomi og boligens eller eiendommens verdi.
I boligen så må det også være ledig verdi utover de 15% som er lovpålagt egenandel til å dekke inn gjelden.
Man kan ikke låne mer enn 5 ganger sin egen inntekt. 

FORDELER

Bli kvitt dyre lån med høye renter

Ved å refinansiere alt til et nytt omstartslån så blir du kvitt dyre lån med høye renter.
Renter er selve kostnaden av det å ha lånet over ønsket tid og den varierer fra lån til lån hos de forskjellige tilbyderne.
Mindre kortsiktige lån har som regel en høyere rente store boliglån.

Få full kontoll over din økonomi

Hvis man har flere lån som forbrukslån eller kredittkortlån så kan man fort pådra seg inkasso og betalingsanmerkninger ved for sen eller utelatt nedbetaling på lånet. Hvis man da refinansierer og samler alle lånene med sikkerhet i boliglån så vil dette gi deg full kontroll over din gjeld. Samle inkasso og betalingsanmerkninger i et omstartslån.

Reduser dine månedlige kostnader

Ved å refinansiere til et omstartslån med sikkerhet i bolig vil du kunne redusere dine månedlige kostnader og kun ha en bank og forholde deg til. Hvis du tidligere har hatt en rente opp imot 20% og du nå får refinansiert og samlet alle lånene i et omstartslån med en rente på under 7%, så vil dette ha en stor betydning for din økonomi. Det vil også være mye lettere og kunne tilbakebetale en fast sum i måneden enn mange små summer. En stor fordel med å refinansiere til et lån med sikkerhet i bolig er at man kan få innvilget lån selv om man har inkasso eller betalingsanmerkninger. Du vil da kunne få en helt ny start til å få ordne opp med din gamle gjeld.

Hvordan gå frem for å søke omstartslån?

Hvis du oppfyller alle kravene for denne lånetypen så kan du under her se hvilke banker som tilbyr denne type lån. Du kan da velge den banken eller tilbyderen som passer best for deg med tanke på vilkår og rente på lånet. Ved å gå inn på banken eller tilbyderene sine sider så kan du finne mer info eller legge inn en søknad helt uforpliktende. Du klikker deg da bare inn ved å klikke på «SØK NÅ» knappen ved siden av banken/tilbyderen under.

Banker som gir lån med betalingsanmerkning og inkasso

Har man inkasso eller betalingsanmerkninger så vil det være vanskelig å få refinansiering men et omstartslån kan løse dette.
Samle inkasso og betalingsanmerkninger i et omstartslån.
Under kan du se hvilke banker/tilbydere som tilbyr dette lånet.

Spørsmål og svar

Hva er et omstartslån?

Med et omstartslån kan man refinansiere all gjeld inn i et boliglån så lenge du setter sikkerhet i bolig.
Da kan du samle alle lånene i ett og samme lån og få en mye bedre rente.

Hvem kan søke omstartslån?

Alle som eier bolig eller som kan stille med sikkerhet i annen bolig kan søke dette lånet. Man må også være bosatt i Norge.

Hvor mye kan man låne?

Lånesummen bestemmes av inntekten og utgiftene dine. Man ser hvor mye lån du har fra før og at det er ledig egenkapital i boligen. I Norge så er det bestemt at man ikke kan ha samlede lån som overstiger fem ganger sin egen inntekt.

Hvor fort får man svar på søknaden?

Søknaden din behandles i løpet av 1-2 virkedager etter at alt av dokumentasjon er sendt inn. En rådgiver vil da kontakte deg og gå igjennom søknaden din. 

Kan man søke selvom man har betalingsanmerkninger og inkasso?

Ja det kan du. Et omstartslån kan hjelpe deg med å slette alle betalingsanmerkninger og inkasso. Du vil da få en ny start og orden på økonomien din. 

Hvor lang tid tar det før man får utbetalt pengene?

Det kommer helt ann på hvor raskt lånepapirene blir signert. Etter man har gjort dette, tar det normalt 1-3 virkedager før pengene blir utbetalt.