kontantuttak i utlandet
Hvis du skal gjøre kontantuttak i utlandet så er det viktig å velge riktig kredittkort.

Når man skal ut å reise og da gjerne til syden så er det helt vanlig å benytte kontanter istede for kort. Man tar da gjerne ut kontanter flere ganger i løpet av turen der man befinner seg. Men har du noen gang tenkt på hva det koster for deg å ta ut kontanter i utlandet? Det er nemlig stor forskjell på uttaksgebyrer fra kort til kort. Du kan spare tusener av kroner på å velge det riktige kredittkortet på reisen.

 

Husk reiseforsikring

Mens man er på reise så er det alltid lurt og ha reiseforsikring og det er flere av kredittkorttilbyderene som kan tilby reise- og avbestillingsforsikring. 

Det vil si at hvis du betaler minst 50% av reisen med kortet så vil du være forsikret for uhell og uheldige situasjoner på reisen. 

Sikkerhet ved bruk av kort i utlandet

Husk også at ved å bruke kredittkort i utlandet kontra å bruke ett vanlig debetkort så har du en sikkerhet når du betaler eller tar ut penger. Finansavtaleloven sier at dersom man betaler med kredittkort og man skulle bli lurt så har man krav på erstatning. 

Husk ta ut i lokal valutta

De fleste minibanker i utlandet tilbyr dynamisk valutaomregning (DCC) som betyr at du får oppgitt uttakssummen i norske kroner. Hvis du bruker dette så bestemmer minibanken valutakursen og denne kan ofte være skyhøy. Da hjelper det ikke å bruke ett gebyrfritt kredittkort så husk alltid å ta ut i lokal valutta!

Vi har sammenlignet våre korttilbydere og kommet frem til det mest gunstige kortet for deg å ha med på reise. 
Vår anbefaling finner du under her.

 
Santander Gebyrfri Visa

Annonselenke
Eff. rente 23,4%. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1780. Totalt: 16.780