Er det mulig å få boliglån uten egenkapital?

I denne artikkelen skal vi utforske boligmarkedet og hvordan unge som kanskje ikke har høy egenkapital likevel kan få et boliglån. Det er forskjellige alternativer tilgjengelig, noe som gjør det lettere for folk å komme inn på markedet.

Kan man kjøpe bolig helt uten egenkapital?

Hovedpoenget med egenkapital er at banken må redusere risikoen. De vil at du skal vise betalingsvilje, men en spart egenkapital beviser også at du har råd til lånet. Men ikke alle unge har sjansen til å spare og er av den oppfatning at det er kjedelig å tjene flere hundre tusen i året, mens de ikke klarer å kjøpe bolig like raskt.

Vi viser deg hvordan man kan kjøpe bolig uten egenkapital

Ved å ha en kausjonist for boliglånet

En kausjonistavtale gir en tredjepart rett til å være ansvarlig for å refundere hele lånebeløpet i tilfelle du unnlater å gjøre det. For unge personer vil dette være deres foreldre. Når du ikke har sikkerhet for boliglån og trenger foreldrestøtte, kan en realkausjonist være veien å gå. Hvis låntakeren ikke betaler tilbake boliglånet, vil foreldrene være ansvarlige.

Det å ha en medlåntaker med egenkapital

Enten det er en partner, venn eller familiemedlem – hvis de har 15 % egenkapital spart opp til boligkjøpet, kan det være aktuelt å flytte sammen med dem eller ta opp lån med dem. For eksempel kan det hende denne personen har mye egenkapital, men har ikke nok inntekt til å betjene lånet. Da kan du kompensere ved å stille for betjeningsevne som gjør at medlåntaker vil være villig til å samlåne med deg på boligkjøpet.

 

Hvor høyt boliglån kan du få uten egenkapital?

Bankene ser først og fremst på 3 faktorer for å få en godkjenning for ditt nye boliglån: Inntekter, utgifter og egenkapital. Det maksimale beløpet du kan låne er 5 ganger inntekten din, inkludert boliglån og andre gjeldskilder. For eksempel, hvis du tjener 600 000 KR per år, vil et maksimalt lån være 3 000 000 KR. Studielån påvirker dette forholdet.

For at du skal kunne låne dette beløpet uten egenkapital forutsetter det at du har en kausjonist, medlåntager eller andre alternativer for å dekke egenkapitalen.